home congresset theater & concert

 

profiel contact on-camera units
congresset

Autocue Faciliteiten

Een toespraak houden is tweerichtingsverkeer.

Wie geen contact heeft met zijn publiek zal zijn boodschap niet of gebrekkig over het voetlicht krijgen. Presentatie speelt een veel grotere rol dan wij doorgaans denken.

Interactie met het publiek is belangrijker dan de inhoudelijke logica.

Dit zijn fundamentele communicatiewetten.

Met onze congresset kan ScriptEase u helpen uw boodschap helder en overtuigend over te brengen.

 

Onzichtbare ondersteuning.

Een congresset is een systeem waarbij de spreker zijn tekst leest van twee transparante spiegels, die onopvallend voor het katheder staan opgesteld. De tekst rolt in spreektempo over de spiegels en wordt geregeld door een operator, die de tekst volgt en voortdurend aanpast aan het spreektempo.

 

Oogcontact.

Omdat de spiegels transparant zijn, hebben de toehoorders de indruk dat de spreker voortdurend de zaal inkijkt, wat een sterk gevoel van betrokkenheid oplevert. Gebruik van twee spiegels, links en rechts opgesteld, geeft oogcontact over de volle breedte van de zaal.

 

Overtuigender optreden.

Een autocue is zeker geen techniek om slechte sprekers meer glans te geven of gebrek aan inhoud te camoufleren. Het is wel een hulpmiddel om de spreker in staat te stellen zijn presentatie effectiever vorm te geven, zowel bij gebruik van een volledige tekst als bij een spreekschema.

Het biedt houvast bij lastige materie, zoals citaten en cijfers of een toespraak in een vreemde taal.

 

Training en coaching.

Effectief gebruik van een autocue vergt een tekst op maat, een goede voorbereiding en ervaren kundige begeleiding.

ScriptEase heeft jarenlange ervaring en deskundigheid opgebouwd met het in een autocue-vorm gieten van teksten en met training en coaching in het gebruik van deze vorm van sprekersondersteuning.